Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

«ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξα μηνύματα στο Career Workshop της Globaltraining για την αγορά εργασίας
Περισσότερα από 100 νέα στελέχη και απόφοιτοι πανεπιστημίων έδωσαν το παρών στο Exclusive Career Workshop της Globaltraining, με τίτλο «Πώς να απογειώσετε την καριέρα σας εν μέσω κρίσης», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στο εκπαιδευτικό κέντρο της Globaltraining. Τα μηνύματα που προέκυψαν από το workshop ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα για τους Έλληνες επαγγελματίες, καθώς, όπως επισήμαναν στις παρουσιάσεις τους οι ομιλητές Στέλιος Ντότσιας, Διευθυντής της Globaltraining Ελλάδας, και η καταξιωμένη life coach Τζιλ Δούκα, ακόμα και στην πληγμένη από την κρίση εγχώρια αγορά εργασίας, υπάρχουν «ανοιχτές» θέσεις απασχόλησης, με ανταγωνιστικές αμοιβές, για τους ανθρώπους που έχουν τα κατάλληλα προσόντα αλλά και τη σωστή νοοτροπία.

Παρουσιάζοντας μια επιλογή από αγγελίες εργασίας που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, ο Σ. Ντότσιας απέδειξε ότι, σε τομείς όπως η Ελεγκτική, η Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για στελέχη με επαγγελματικές πιστοποιήσεις, και ότι οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ανταγωνιστικές αμοιβές σε στελέχη που διαθέτουν τους σχετικούς τίτλους. 
Ο Διευθυντής της Globaltraining τόνισε ότι οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα στελέχη που επιδιώκουν να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό.

Παρουσιάζοντας τα προγράμματα που παρέχει η Globaltraining για την απόκτηση των περιζήτητων επαγγελματικών τίτλων Chartered Certified Accountant (ACCA), Chartered Accountant (ICAEW), Chartered Financial Analyst (CFA Institute), Certified Internal Auditor (CIA) και το Advanced Diploma in International Taxation -μεταξύ άλλων- ο Σ. Ντότσιας δεν παρέλειψε να εξάρει το υψηλό επίπεδο των ελλήνων που συμμετέχουν στις  σχετικές εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις · χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα ποσοστά επιτυχίας των σπουδαστών της Globaltraining στις εξετάσεις ACCA, τα οποία βρίσκονται σταθερά κατά τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο γενικό όρο επιτυχίας στις εξετάσεις ACCA.
Ιδιαίτερο χαρακτήρα προσέδωσε στη βραδιά και η Διεθνούς εμβέλειας ομιλήτρια Τζιλ Δούκα, η οποία μίλησε για τη σημασία της ανάπτυξης του «προσωπικού brand» του καθενός, αλλά και της σωστής επαγγελματικής στοχοθέτησης για την ανέλιξη στην αγορά εργασίας. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μη-επίτευξη των στόχων μας, εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε. Η αποτυχία δεν είναι αυτή που μας καθορίζει –αντίθετα, το στίγμα ενός επαγγελματία δίνεται από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιδρά στις δύσκολες καταστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της παρουσίασής της.  





Μετά το workshop ακολούθησε ένα εξαιρετικό networking cocktail στον κήπο του εκπαιδευτικού κέντρου της Globaltraining στο Ψυχικό, όπου οι προσκεκλημμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν και να ενημερωθούν από τα στελέχη της εταιρίας για τις προοπτικές εξέλιξης της καριέρας τους μέσα από τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις και να απολαύσουν ζεστή φιλοξενία.
Η Globaltraining είναι ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς πολυεθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, με εξειδίκευση στην παροχή προγραμμάτων σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση περιζήτητων επαγγελματικών τίτλων (ACCA, ACA, CFA, CIA, ADIT, CIPR). 
Η παρουσία της Globaltraining στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1996 και εδραιώθηκε το 2000. 


Περισσότερες φωτογραφίες από το workshop ΕΔΩ!